Omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat tärkeitä monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita elimistö ei tuota itse, joten niitä on saatava ruokavaliosta. Näitä terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja löytyy runsaasti kaloista, muista merenelävistä, monista kasviöljyistä, kasviöljypohjaisista margariineista, levitteistä, pähkinöistä ja siemenistä.
Linolihappo, joka kuuluu omega-6-rasvahappoihin, on tunnetuin tyydyttymätön rasvahappo. Toisaalta yleisesti tunnettu omega-3-rasvahappo on alfalinoleenihappo (ALA). Elimistö pystyy muuttamaan näitä rasvahappoja pidemmiksi omega-sarjan rasvahapoiksi, kuten arakidonihapoksi, eikosapentaeenihapoksi (EPA) ja dokosaheksaeenihapoksi (DHA), jotka ovat elintärkeitä elimistön toiminnalle.